Reviews

VEEL GELEERD!

We kwamen via de mentor van onze zoon terecht bij Marjolein.
Hij is een beelddenker en wij liepen vast met hoe we hem konden helpen om te leren leren en om te plannen. Hij wist door een slim trucje van haar ook ‘eindelijk’ wat links en rechts was. We hadden al allerlei ezelsbruggetjes bedacht maar geen enkele bleef hangen, dat is haar dus wel gelukt in de eerste les 😉
Voor de talen heeft hij allemaal kamertjes in zijn hoofd gemaakt en daar is van alles ingestopt en op de juiste momenten weer uitgehaald tijdens de toetsen. Heel bijzonder allemaal hoe dat werkt voor hem.
Van de drie onvoldoendes die hij stond in de tweede periode was er aan het einde van het jaar geen een meer over!! Marjolein bedankt, je hebt hem veel geleerd en inzicht gegeven hoe allerlei uitdagingen aan te pakken.

Ouders van Milo 2 mavo/havo, uiteindelijk gekozen voor 3 Mavo

JE HEBT MIJ ECHT GEHOLPEN!

Ik raad de bijlessen van Marjolein zeker aan!

Ik heb binnen een hele korte tijd heel veel geleerd. We hebben gekeken naar het maken van realistische planningen en met de leertips en het mindmappen heb ik weer het gevoel dat ik orde heb gekregen in mijn schoolwerk. Marjolein pakt alles positief aan en hiervan krijg ik weer veel motivatie en energie om te leren!

Sacha, 5 Gymnasium

NOOIT GEDACHT DAT IK MEZELF ZO SNEL KON VERBETEREN!

Ik ben helemaal verbaasd dat ik al na 3 lessen mijn moeilijke vakken heb opgehaald. En niet naar een zesje maar naar dikke achten! Dat mindmappen werkt echt super.

W, Havo 3

IK ZAL HET NOOIT VERGETEN!

Hey wat leuk dat je me appt! Ja, mijn cijfers zijn zo goed en hoog! Ik denk nog elke dag aan jou en je ezelsbruggetjes. Ik heb er echt heel erg veel van geleerd.
Ik zal altijd aan de bijles denken. Het heeft me zoveel geholpen en helpt me elke keer nog steeds. Blijf echt zo doorgaan want je helpt kinderen er zo mee!
Zonder jou had ik dit niveau niet aangekund en had ik niet de vriendinnen die ik nu heb.

Oud leerlinge, nu brugklas VWO

ZOVEEL MEER RUST!

Nooit geweten dat ik een beelddenker ben. Marjolein heeft mij in laten zien hoe het brein van een beelddenker werkt. Mijn gedachten maakten regelmatig overuren;), maar dankzij de goede begeleiding en fijne gesprekken met Marjolein weet ik nu hoe ik hiermee om kan gaan. Vooral het systeem met de kamertjes in je brein werkt bij mij heel goed. Het geeft mij veel meer rust, iets wat ik nastreefde toen ik startte met het coachingstraject. Wil je aan jezelf gaan werken? Dan adviseer ik je om naar Marjolein te gaan!

Annette, 55 jaar

EINDELIJK WEER VERTROUWEN IN STUDEREN

Een half jaar geleden had ik niet verwacht dat ik ooit een 8 zou halen voor Nederlands. Ook al heb ik dat diploma nu niet meer nodig om te beginnen met mijn opleiding tot geschiedenisleraar, het geeft me toch meer vertrouwen om weer te gaan studeren. Ontzettend bedankt voor alle hulp en inzichten!

Daan, 25 jaar

FIJNE TIPS!

Ik vond het fijn dat ik het met jou kon delen wat ik meemaakte. Als ik ruzie had met vriendinnen gaf jij me tips enzo. Ook richting mijn moeder en zusje, over het spelen.

Gijsje 10 jaar.

ZOVEEL DUIDELIJK GEWORDEN!

Ik wil je echt heel erg bedanken voor alles, zo fijn dat we tot zoveel inzichten zijn gekomen! Norah heeft enorm veel baat gehad bij jouw lessen en ze ging altijd met plezier heen en kwam super enthousiast terug!

moeder van Norah, groep 5

GOEDE ERVARING!

Ik heb 2 lessen gevolgd bij Marjolein voor mijn faalangst. De manier van aanpak was heel fijn, ze heeft alles heel goed uitgelegd en we konden snel aan de gang. Ze heeft geholpen mijn manier van denken aan te passen, zodat ik het mezelf makkelijk kon maken.

Ik heb een goede ervaring gehad en vind het echt een aanrader!

Tim, acteeropleiding

HIER KAN IK PRATEN!

Ik vond het heel leuk om dit allemaal te doen! Hier kan ik zitten en praten, op school moet ik zitten en luisteren. Door mindmappen kan ik alles nu beter leren en onthouden. En de kamertjes vind ik heel handig om te plannen maar ik zet ook in mijn kamertjes wat ik wil onthouden, bijvoorbeeld van Frans.

Fenne, HAVO 2

GA MAAR DROMEN!

Ik heb het heel goed ervaren! Je bent heel enthousiast en je neemt de leerling daar in mee: ga maar dromen, ga maar doen wat goed is voor jou. Je geeft het vertrouwen aan leerlingen, ik kon al mijn problemen bespreken. Ik voel me begrepen. Toen ik hier kwam was ik supersnel op school en raffelde dingen af, dan ben ik zo snel met mijn hoofd. En door het beelddenken begrijp ik dat nu veel beter. Echt blij dat ik het gedaan heb. Tip: soms iets te enthousiast;)

Querine, tussenjaar, 18 jaar

 

OPLOSSINGEN VERZINNEN;)

Ik heb de begeleiding enorm positief ervaren! Marjolein is om mee te beginnen erg lief en natuurlijk een luisterend oor! Ik had best veel waar ik mee zat en voor alles wat ik had heeft ze een oplossing bedacht, zodat ik er beter mee om kon gaan. Ik ging elke week met veel zin heen omdat ik het erg fijn vond om te praten en dan samen een oplossing te verzinnen. De oplossingen die we verzonnen waren steeds verschillend: we maakten tekeningen tot kamers etc. Voor iedereen werkt wat anders maar voor mij werkte dit het best! Een jaar verder inmiddels en ik ben haar nog steeds super dankbaar!

 

Jente, 16 jaar

EZELSBRUGGETJES

Ik vond het heel erg leuk! Omdat het hier beter wordt uitgelegd dan op school, uitgebreider. En met veel ezelsbruggetjes die je helpen. En ik vond het ook heel erg grappig en handig dat ik van die bladen mee naar huis mocht en…. ik vond de chocolaatjes heel erg lekker! 

 

Amina, groep 8

IK VOELDE ME VRIJ

Ik vond het heel fijn om niet met iemand zoals mijn moeder of vader te leren. Dan voel ik heel veel druk en nu voelde ik me vrij en als ik een foutje maakte maakte het helemaal niets uit. Mijn resultaten zijn super goed eigenlijk en dat komt door alle leermethodes die jij mij geleerd hebt!

 

Mats, HAVO/VWO 2, TTO

GEEN BLACK OUTS MEER

Dank je wel voor jouw verslag. Ik heb het goed doorgenomen en ik ben heel blij met jouw grondige aanpak.

Het helpt mij ook om te lezen dat ‘stampen’ niet goed werkt. Ik was daar al achter en nu met jouw tips kunnen we beter aan de slag.

Zoals werken met beelden/plaatjes als ezelbruggetjes en/of heel goed letter voor letter spellen.

Wij willen jou heel hartelijk bedanken.

De intake was al heel waardevol.  Onze zoon voelde zich direct begrepen en ontspande zichtbaar!

Ouders Koen, HAVO/VWO 2

Lieve Marjolein,

Je bent een Engeltje!

Hoe boos gefrustreerd mijn dochter (Isabella) tegen mij uit kan vallen omdat ze zichzelf en der huiswerk niet begrijpt.

Hoe blij vrolijk opgewekt ze bij jou terug komt.
Dat het kwartje 9 van de 10 keer gelijk valt.
Hoe enthousiast ze te werk gaat met zoveel zelfvertrouwen en blijheid.

Er glijdt een zware spanning van haar schouders en ze krijgt lol in het leren..

Ik als ouder word zo gelukkig als ik mijn kind zo trots zie over zichzelf.

Ben je enorm dankbaar hoeveel vertrouwen Isabella krijgt van jou en door jou je geeft haar geluksmoment dat ze perfect is hoe ze is, dat gevoel geef je haar, ze voelt zich veilig en oprecht bij jou. ♥

Fantastisch liefdevol energiek rustgevend mooi persoon ben je.

Anne

BETER IN HAAR VEL

Onze dochter zit een stuk beter in haar vel na de 2 sessies met Marjolein. Ze heeft haar het laatste zetje richting zelfvertrouwen gegeven, zo fijn! Ze geeft nu zelfs aan dat ze geen lockdown wil en gewoon naar school wil;)!

Rosa, HAVO 2

EEUWIG DANKBAAR

Marjolein, ik ben je eeuwig dankbaar, voor je inzichten en fijne hulp! Ik heb een stuk van mijzelf kunnen accepteren waar ik eerst alleen maar tegenaan schopte, gefrustreerd door raakte en mij zelfs ‘dom’ door voelde. Ik heb 15 jaar in een linker hersenhelft baan gezeten waarin ik mijn beste kwaliteiten niet eens in heb kunnen zetten en weg heb gestopt. Ik heb mijn werk en leven drastisch omgegooid en ben mijn rechter hersenhelft steeds beter aan het benutten. Ik ontwikkel mijzelf nu in rap tempo en zit in zo’n heerlijke flow! Ik leer steeds beter mijn gevoel en ‘beelden’ te volgen ipv mijn hoofd. Ik ontmoet allemaal gelijkgestemden en de samenwerking verloopt allemaal zo lekker! Ik heb nog steeds baat bij de kamers in mijn hoofd: ik gebruik ze steeds minder bewust, het gaat steeds meer onbewust.

Anniek, 34 jaar

FAALANGST

Ik voel me meer zelfverzekerd tijdens presentaties en toetsen: Marjolein heeft mij het kamersysteem aangeleerd waardoor ik beter mijn gedachten kwijt kan.

Lieke, 15 jaar

MINDER ANGSTEN

Via via kwam ik met angsten bij Marjolein terecht. Ze gaf me tools om mijn gedachten een plekje te geven en liet mij de schoonheid van het beelddenken inzien. Door op te ruimen liet ik me steeds minder meeslepen door mijn gedachten. Er ontstond een stukje ruimte en ik kwam weer dichterbij mezelf. Marjolein is vrolijk en positief en dat werkt aanstekelijk. Hierdoor stapte ik elke keer met een beetje meer zelfvertrouwen de deur uit. Dank je wel!

Iris, 31 jaar

MIJN MANIER!

Het geeft me veel zelfvertrouwen om te weten dat je net zo slim bent als anderen maar dan op een MIJN manier! Het is ook fijn dat beelddenken als kracht wordt gezien en dat je leert hoe je het beelddenken het beste kan gebruiken. Ik leer nu veel gemakkelijker en kan alles beter onthouden!

Luna, 15 jaar

BOOST VOOR ZELFVERTROUWEN

Voor onze zoon betekent begeleiding van Marjolein een boost voor zijn zelfvertrouwen. Ze heeft hem geleerd meer rust te krijgen bij de drukte die hij ervaart als hij toetsen maakt. Op zijn eigen manier leren focussen.

Tomas, groep 8

BEWUSTER BLIJ EN POSITIEF

Marjolein heeft er voor gezorgd dat onze zoon beter is gaan inzien wat hij nu eigenlijk wil. Hij zat op het moment dat hij bij Marjolein startte in 4 VWO (2e keer) en stond er niet goed voor. Overgaan naar 5VWO heeft hij uiteindelijk ook bereikt, maar er voor gekozen om naar 5 Havo te gaan. Dit omdat hij graag de kortste weg naar de Hogere Hotelschool wilde. Ondertussen is hij aangenomen op de HHS, dus als hij zijn examen nu haalt kan hij daar na dit schooljaar beginnen.
Door de methode die Marjolein bij onze zoon gebruikte, kwam er rust bij zowel hem als ons, omdat hij bewuster werd wat hij er zelf nog allemaal aan kon doen om de middelbare schooltijd goed af te ronden. Alle keren dat Gijs bij Marjolein was geweest, kwam hij blij en positief terug!

BEELDDENKEN

Super goede ervaring met BijLein als studiecoach! Ik heb overzicht over hoe lang en hoe ik moet leren voor een toets. Vooral mijn planningen zijn nu op orde wat super fijn is!! Ik weet nu ook dat ik een beelddenker ben terwijl ik dat nooit in de gaten had. Dat verklaart een heleboel dingen wat tijdens de studiecoaching ook naar voren kwam. Een hele verheldering!!

Jet, 15 jaar, VWO

ZE ZIET WIE JE BENT

Ik kwam bij Marjolein omdat ik als beelddenker een goeie manier van leren moest vinden. Ze heeft stap voor stap verteld wat beelddenken inhoudt. Marjolein ziet echt wie je bent. Ze versterkt je goeie en sterke punten. Ze vraagt door als je iets vertelt en sluit haar coaching daar goed op aan. Ik heb hier veel geleerd over mezelf en hoe ik kan leren op een manier die bij mij past.

Tristan 17 jaar. MBO

BEELDDENKEN

Allebei mijn kinderen zijn bij Marjolein heel welkom ontvangen. Ze kregen de ruimte om zichzelf te zijn en zichzelf nog beter te leren kennen. Marjolein geeft duidelijk aan waar ze mee bezig zijn en geeft handige tips voor thuis. Ze staat open voor vragen en neemt de tijd om ze te beantwoorden.

Marjolein bedankt!

Susanne, groep 3 en 5

STUDIECOACHING

Heel graag wil ik een review over Marjolein met jullie delen… Onze zoon was vorig jaar gezakt voor zijn Havo, daarna hebben we direct contact opgenomen met Marjolein. Het grote struikelblok bij onze zoon was plannen!!
Marjolein heeft dit direct positief en persoonlijk met hem opgepakt. Focuspunten benoemd en wekelijks overleg over zijn planning. Hij ging iedere week met veel zin naar Marjolein en kwam altijd gemotiveerd en met energie thuis. Omdat hij alles met Marjolein doornam, konden wij onbezorgd met gezellige dingen bezig zijn. Dus naast goede cijfers, was het voor het hele gezin ook veel gezelliger.

Samengevat: ZEKER GAAN DOEN! Echt ontzorging voor ons als ouders en het belangrijkste, een heel blij kind met nu een Havo diploma opzak

Mathilde, HAVO 5

STUDIECOACHING

Ik vond het prettig dat ik mijn eigen overzichtjes kon maken, ik zag goed wat me nu te doen stond en het gaf me een steuntje in de rug. Het was heel leerzaam om te weten hoe je moet leren. Zeker als je in tijdnood komt, zou ik Marjolein zeker aanraden.

Pepijn HAVO 4

BEELDDENKEN EN COACHING

Ik vond het bij Marjolein heel prettig want ik kon alles zeggen en ze helpt je bij alles en nog wat. Ze is altijd heel vrolijk en heel aardig en heeft goede invloed. Ik ben een beelddenker en dat maakt niks uit want daar is ze ook heel goed mee. Ze heeft allerlei methodes om je daarmee te helpen.

Bjarne VMBO

STUDIECOACHING

Wij hebben Marjolein gevraagd onze zoon Flip te begeleiden, omdat zijn resultaten geleidelijk minder werden.  Wij hebben de ontwikkeling en de groei van het zelfvertrouwen van Flip zien gebeuren. De coaching door Marjolein kwam op het juiste moment en het klikte meteen goed, dat merkten wij aan hem. De cijfers werden beter en ook het plezier en interesse in het leren zijn echt veranderd. Vooral de hulp bij het maken van een goede planning, heeft Flip geholpen. De proefwerkweek heeft hij nu met meer rust en overzicht gedaan en de resultaten zijn beter geworden.

Jurgen

BIJLES REKENEN
‘ Ik gun ieder kind een paar lessen bij BijLein!!! Ze kijkt en luistert echt naar kinderen en tieners, op welke manier ze kan helpen. Dat doet ze op een hele speelse manier. Ze haalt alles uit de kast, een emmer water voor de liters / milliliters etc., ballen gooien, rappen, niks is haar te gek. Echt te gek om te zien dat mijn zoon Nosh het leuk vond om bij Marjolein rekenbijles te krijgen! En dat voor een kind met dyslexie en vermoedelijk
dyscalculie’.
– Trui

BIJLES HORIZON COLLEGE
‘ Ik heb de bijles als heel fijn ervaren! U had het geduld en de rust om alles zo goed mogelijk voor mij uit te leggen zodat ik het snapte. Ik kon veel bij u kwijt, ook al ging het even niet over Rekenen. Met Rekenen heb ik uiteindelijk een 8,8 gehaald en voor Engels een 6,5 waardoor ik over ging naar het volgende jaar. Ik vind het erg jammer dat u weg bent bij mijn school!’
– Rianne

BIJLES HORIZON COLLEGE
‘ Ik zou de bijles van Marjolein zeker aanraden! Ik moest een voldoende halen voor mijn rekenexamen en rekenen is niet mijn beste vak. We gingen een op een door de stof. Marjolein heeft heel veel geduld en blijft rustig, ook al doe je het voor de zoveelste keer fout. Tot mijn grote verbazing ging ik de dingen snappen en loste ik de ene som na de andere op. En.. haalde ik een voldoende voor mijn rekenexamen!’
– Chris